Grekiska ugnstomater

21.7.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grekiska ugnstomater

Ingredienser

4 portioner
1 4 stora tomater
Fyllning
1 3 msk pinjenötter
2 3 vitlöksklyftor
3 3 ansjovisfiléer
4 1 dl brödsmulor
5 3 msk hackad persilja
6 3 msk salladsost i tärningar
7 1 tsk oregano

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 37 g
Protein 5 g 19 g
Fett 7 g 29 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 513 2053
Energi kcal 123 491

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv tomaterna och gröp ur dem. Du kan använda inkråmet t.ex. i en pastasås. Rosta pinjenötterna vackert bruna i torr panna. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda alla ingredienser till fyllningen och rör massan jämn. Krossa lätt osttärningarna i fyllningen; de binder fukt. Lägg fyllning i tomaterna. Tillred i ugn på mittfalsen, ca 20 minuter i 200°C. Servera som förrätt eller som tilltugg till huvudrätten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5