Grekiska laxbiffar

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grekiska laxbiffar

Ingredienser

4 portioner
1 700 g laxfilé, skinnfri och benfri
2 50 g feta- eller salladsost
3 1,5 msk kapris
4 1 msk hackad färsk mynta eller persilja
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 ägg
Till stekning
1 smör
Tzatziki
1 en bit färsk gurka
2 2 dl naturell yoghurt
3 1 msk citronsaft
4 2 msk hackad färsk mynta eller persilja
5 nypa socker
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 13 g
Protein 38 g 154 g
Fett 39 g 156 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 2 154 8614
Energi kcal 515 2059

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka laxfilén och lägg bitarna i en matberedare med hackarkniv. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en grovhackad massa.

Blanda till såsen av dess ingredienser och låt den ta smak medan du steker biffarna. Forma biffar av laxmassan och stek dem ca 3 minuter på vardera sidan i smör eller olja i en plättlagg. Servera med tzatziki och en sallad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5