Gratinerad löksoppa

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gratinerad löksoppa

Ingredienser

4 portioner
1 500 g lök
2 4 vitlöksklyftor
3 50 g smör
4 1 msk olja
5 1 tsk socker
6 1 l vatten
7 2 dl vitvin
8 2 grönsaksbuljongtärningar
9 1 tsk timjam
10 0,5 - 1 tsk salt
11 0,5 tsk svart peppar
På ytan
1 4 - 8 skivor baguette
2 1 - 2 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 38 g
Protein 9 g 35 g
Fett 22 g 88 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 1 269 5075
Energi kcal 303 1213

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär löken i strimlor, hacka vitlöksklyftorna fint. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna. Stek lökarna mjuka på medelgod värme. Tillsätt sockret och vänd löken i pannan tills den karamelliseras och får lite färg. Löken ska ändå inte brynas.

Häll löken i en kastrull, tillsätt vatten, vin, tärningar och kryddor. Småkoka under lock ca 30 minuter.

Fördela soppan i ugnsfasta portionsskålar. Lägg en baguetteskiva i varje form, toppa med riven ost. Gratinera i 225 graders ugnsvärme tills osten har smält och fått lite färg.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5