Gräslöksbiff och basilikatzatziki

11.5.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gräslöksbiff och basilikatzatziki

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 1 kruka gräslök
3 1 ägg
4 1,5 msk biffkrydda (utan salt)
5 1 tsk salt
Basilikatzatziki
1 0,5 gurka
2 2 dl turkisk yoghurt
3 1 riven vitlöksklyfta
4 1 msk citronsaft
5 nypa salt
6 2 msk hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 14 g
Protein 21 g 84 g
Fett 22 g 90 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 256 5023
Energi kcal 300 1201

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred tzatziki. Riv gurkan grovt, krama vätskan ur den med handen. Rör yoghurten mjuk i en bunke, rör i den rivna gurkan och vitlöken. Tillsätt citronsaft och salt. Låt såsen stå medan du tillreder biffarna. Hacka gräslöken. Rör hackad gräslök, ägg och kryddor i det malda köttet. Forma köttet till stora, rätt tunna biffar med våta händer. Grilla biffarna på bägge sidorna på en grillpanna. Rör hackad basilika i tzatzikin, servera den till biffarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5