Grapefruktgravad strömming

24.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Grapefruktgravad strömming

Servera överbliven strömming på rågbröd.

Ingredienser

6 portioner
1 1 paket (300 g) strömmingsfiléer, frysvara
2 1 dl olivolja
3 0,5 grapefrukter
4 purjolök
5 2 msk hackad dill
Kryddlag
1 3 dl vatten
2 5 msk spritättika
3 4 msk socker
4 2 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 56 g
Protein 8 g 49 g
Fett 20 g 117 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 1 037 6222
Energi kcal 248 1487

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt strömmingen tina till hälften. Flå filéerna. Kör tummen mellan filén och skinnet och dra av skinnet. Lägg strömmingarna i en bunke. Blanda till kryddlagen, häll den över fisken. Täck med plastfilm och låt rätten ta smak till nästa dag. Låt strömmingarna rinna av. Blanda oljan samt det rivna halva skalet och saften av en omsorgsfullt tvättad grapefrukt Klyv och skölj purjolöken. Lägg strömmingarna och purjolöken i ett serveringskärl och ringla Grapefruktdressing över. Garnera med dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5