Granatäppeltoddy

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Granatäppeltoddy

Den friskt syrliga granatäppelsaften både färgar och fräschar upp en het toddy. Om du vill, kan du ersätta en del av äppelsaften med vitvin eller göra toddyn på cider.

Ingredienser

4 portioner
1 2 - 3 granatäpplen
2 1 l äppelsaft
3 1 e bit färsk ingefära
4 1 kanelstång
5 1 tsk kardemummafrö
6 1 - 2 stjärnanis
7 2 - 3 msk farinsocker
8 nötter eller mandlar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 207 g
Protein 1 g 3 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 919 3676
Energi kcal 220 879

Obs! I beräkningen har inte medtagits: nötter eller mandlar

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll äppelsaften i en kastrull. Tillsätt kryddorna, koka drycken 10–15 minuter på svag värme. Sila drycken. Pressa saften ur ett granatäpple, häll den i äppelsaften.
Servera drycken het. Tillsätt granatäppelfrön och nötter eller mandel i drycken.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5