Gran med nutella och dadlar

20.11.2017
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gran med nutella och dadlar

Skapa en vacker julgran av bladdeg, dadlar och nöt-chokladkräm. Baka jultårtor med chokladfyllning av den överblivna degen.

Ingredienser

7 portioner
1 1 paket (600 g) bladdeg (frysvara)
2 1 ägg för pensling
3 0,5 dl florsocker
Fyllning
1 15 dadlar
2 1 dl vatten
3 1 dl nöt-chokladspread (Nutella)
4 1 tsk kanel
5 1 tsk malen ingefära

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 48 g 337 g
Protein 7 g 48 g
Fett 39 g 273 g
Kostfibrer 3 g 20 g
Energi kJ 2 385 16695
Energi kcal 570 3990

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen enligt anvisningen på förpackningen.

Kärna ur dadlarna. Koka dadlarna 3 minuter i vattnet. Purea dadlarna och vattnet. Rör i nötspread och kryddor.

Dela degen i två delar. Kavla bägge delarna till lika stora, 5 mm tjocka plattor på en mjölad arbetsbänk. Skär plattorna i trianglar av julgransform och förse dem med en fot av deg. Lägg en bit på bakplåtspapper på en plåt. Fördela rejält med fyllning på degen. Lägg på den andra biten. Skär till kvistar: snitta från stammen utåt med ca 1 cm mellanrum. Vrid grenarnas spets ett varv.

Använd den överblivna degen: forma en toppstjärna till granen och baka jultårtor med dadelfyllning.

Pensla degen lätt med ägg. Grädda 25–30 minuter på nedre falsen i 200°C.

Låt svalna ett ögonblick. Garnera med florsocker.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5