Gräddstuvade gulbetor

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gräddstuvade gulbetor

Gulbeta är en gul variant av rödbetan. Den kan användas som rödbeta, också smaken är densamma. Den här gulbetsstuvningen är god som tilltugg till både grönsaks- och kötträtter.

Ingredienser

4 portioner
1 500 - 600 g gulbetor
2 0,5 msk smör
3 0,5 msk olja
4 1 lök
5 2 dl grädde
6 1 dl mjölk
7 1 tsk honung
8 2 tsk sojasås
9 0,5 tsk salt
10 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar
11 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 15 g 61 g
Protein 4 g 14 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 1 110 4441
Energi kcal 265 1061

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala gulbetorna och skär dem i sockerbitsstora tärningar. Hacka löken. Fräs gulbetstärningarna i smör och olja i en gryta tills tärningarna får lite färg. Tillsätt den hackade löken och fräs ännu ett ögonblick.
Häll grädden och mjölken i kastrullen. Koka 20–30 minuter på svag värme eller tills gulbetorna är mjuka och spadet har tjocknat. Krydda med honung, sojasås, salt och peppar. Strö hackad persilja över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5