Gösterrin

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gösterrin

Ingredienser

6 portioner
1 600 g gösfiléer (frysvara)
2 100 g kallrökt lax
3 3 äggvitor
4 2 tsk salt
5 0,25 tsk vitpeppar
6 3 dl vispgrädde
7 0,5 dl hackad dill
Dressing
1 3 dl matlagningsgrädde
2 0,5 fiskbuljongtärning
3 1 tsk rivet citronskal
4 2 äggulor
5 hackad dill
6 nypa en doft vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 20 g
Protein 24 g 146 g
Fett 30 g 181 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 1 600 9603
Energi kcal 382 2295

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka fisken och kör den i en matberedare med salt och äggvitor. Hetta upp under omröring, ca 0,5 minuter. Tillsätt grädde och peppar. Kör ett par sekunder. Ta massan ur maskinen, tillsätt dill. Täck en avlång 1,5 liters form med strimlor av bakplåtspapper. Fördela hälften av massan över formens botten, rada den kallrökta laxen över och  täck med resten av massan. Täck formen med dubbel folie och tillred rätten en timme 15 minuter i vattenbad i 150 graders ugnsvärme. Pröva med en sticka mitt i terrinen om den är färdig. Tillred såsen. Mät grädden i en kastrull, smula i en buljongtärning och rivet citronskal. Koka ett par minuter. Vispa sönder gulorna. Tillsätt gulorna i såsen, värm ett ögonblick under omröring. Tillsätt hackad dill, krydda med peppar.

Tips: Garnera gärna den uppstjälpta terrinen med räkor och kallrökt lax; servera kokt eller stekt potatis som tilltugg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5