Gösceviche

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gösceviche

Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk som tillreds och smaksätts i lime- eller citronsaft. Chili ger maten hetta. I stället för mynta och dill kan du ta persilja och koriander.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g gösfiléer (frysvara)
2 1 - 2 limefrukter, saften
3 0,5 citron, saften
4 1 finhackad vitlöksklyfta
5 1 hackad chili
6 0,5 tsk fint havssalt
7 svartpeppar
8 flytande honung
9 3 msk hackad mynta och dill
10 1 liten rödlök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 1 g 3 g
Protein 13 g 53 g
Fett 0 g 2 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 274 1097
Energi kcal 66 262

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina filéerna och skär dem i centimeterstora tärningar. Pressa saften ur citrusfrukterna. Rör lite flytande honung och salt i saften. Vänd fiskbitarna i saften. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar.
Marinera fisken ca 30 minuter. Hacka örterna och löken, tillsätt. Servera cevichen med t.ex. avokado och färskt bröd.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5