Gösbowl

8.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gösbowl

Laga en trendig bowlrätt på inhemskt vis av gös och en blandning av ris och korn. Lätta upp rätten med en sallad och ge den mild skärpa med pepparrotssås med gräslök.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g gösfiléer (frysvara)
2 0,5 tsk salt
3 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
4 2 dl ris- och kornblandning
5 7 dl vatten
6 1 fiskbuljongtärning
7 1 kruka dill
8 2 msk citronsaft
9 1 kruka issallat
10 1 gurka
Sås
1 1 kruka gräslök
2 2 dl gräddfil
3 1 msk pepparrotskräm
4 0,5 tsk salt
Dessutom
1 1 msk smör eller margarin
2 4 citronklyftor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 141 g
Protein 18 g 72 g
Fett 11 g 44 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 1 333 5332
Energi kcal 318 1274

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina gösfiléerna enligt anvisningen på förpackningen.

Skär filéerna i fyra stycken. Strö på salt och peppar.

Koka ris- och kornblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med hackad dill och citronsaft.

Riv sallaten. Hyvla gurkan till tunna långa strimlor med en osthyvel.

Hacka gräslöken. Blanda till såsen.

Stek gösbitarna ca 2 minuter på var sida i fett i en panna.

Fördela sallaten på bottnen av skålarna. Lägg på ris- och kornblandningen och gösbitarna. Garnera med gurkrullar, citronklyftor och dill.

Servera såsen separat.

 

Tips: Garnera portionerna med gurkrullar och citronklyftor.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5