Glutenfritt knäckebröd med frön

25.2.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfritt knäckebröd med frön

Ingredienser

24 bitar
1 2 dl glutenfritt vetemjöl eller bovetemjöl
2 1 dl sesamfrö
3 1 dl solrosfrön
4 1 dl pumpafrön
5 0,5 dl linfrö
6 1 tsk salt
7 2,5 dl hett vatten
8 3 msk rybsolja
9 1 - 2 msk hackad rosmarin

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 5 g 123 g
Protein 3 g 78 g
Fett 8 g 182 g
Kostfibrer 1 g 31 g
Energi kJ 424 10165
Energi kcal 101 2430

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda mjölet, fröna och saltet i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan. Rör om. Häll den lösa degen på bakplåtspapper på en plåt. Jämna degen över hela plåten. Strö hackad rosmarin över degen och tryck lätt. Tillred ca en timme i 150 graders ugnsvärme.
Låt knäckebrödet svalna och torka ordentligt på galler innan du bryter det och lägger det i en lufttät ask.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5