Glutenfria och mjölkfria muurikkaplättar

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfria och mjölkfria muurikkaplättar

Lätt som en plätt, och sommarens bästa mums. Med mineralvatten i smeten blir de glutenfria och mjölkfria plättarna frasiga i kanten.

Ingredienser

12 stycken
1 4 dl sojadryck
2 1 dl mineralvatten
3 2,5 dl glutenfri mjölblandning
4 2 ägg
5 0,5 tsk salt
Dessutom
1 olja eller mjölkfritt margarin
Limejordgubbar
1 200 g (ca 4 dl) jordgubbar
2 1 lime
3 1 msk flytande honung

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 13 g 156 g
Protein 3 g 35 g
Fett 2 g 21 g
Kostfibrer 1 g 11 g
Energi kJ 344 4122
Energi kcal 82 985

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja eller mjölkfritt margarin

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Tillred limejordgubbarna. Klyv eller skiva jordgubbarna. Tvätta en lime, riv skalet. Pressa saften ur den. Rör honungen i saften. Häll den över bären, tillsätt det rivna skalet och bären ta smak minst 1 timme.

2. Blanda sojadrycken och mineralvattnet i en bunke. Sikta och rör i mjölet. Tillsätt äggen och saltet. Rör smeten jämn.

3. Hetta upp en muurikkapanna Stek plättarna vackert bruna på bägge sidor i fett.

 

Tips:Marinerade jordgubbar är också gott i en fruktsallad och till yoghurt eller glass.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5