Glutenfria marängbakelser

23.4.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfria marängbakelser

Ingredienser

8 portioner
1 4 äggvitor
2 2,5 dl socker
3 160 g (2 påsar) mandelpulver
4 80 g (1 påse) hackade hasselnötter
5 0,75 dl majsstärkelse
Fyllning
1 2 pressad citron, saften
2 2 äggulor
3 1 dl vatten
4 1 dl socker
5 2 tsk potatismjöl
6 10 g smör
7 2 dl vispgrädde
Garnering
1 frukt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 44 g 356 g
Protein 9 g 74 g
Fett 29 g 230 g
Kostfibrer 3 g 26 g
Energi kJ 1 984 15870
Energi kcal 474 3793

Obs! I beräkningen har inte medtagits: frukt

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggvitorna till luftigt skum och tillsätt sockret en sked i sänder under vispning. Vispa blandningen till styvt, blankt skum. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och vänd dem varsamt i marängskummet. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Forma 8 små bakelsebottnar på bägge plåtarna. Lägg inte bottnarna för tätt, de flyter ut lite. Grädda bottnarna ca 10 minuter i 200 °C.

Låt bakverken svalna ordentligt, lossa dem sedan från papperet. Lägg äggulor, citronsaft, vatten, potatismjöl och socker i en kastrull. Hetta upp till kokpunkten under omröring.. Ta kastrullen åt sidan, tillsätt smöret och låt krämen svalna.

Vispa grädden till skum, tillsätt citronkrämen. Fördela fyllning på 8 bottnar, lägg på resten av bottnarna, spritsa eller bre på resten av fyllningen. Garnera med frukt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5