Glutenfria kvargbullar med bär

27.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfria kvargbullar med bär

Omväxling i sommarens kvargbullar får du genom att variera bären enligt säsong.

Ingredienser

20 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 0,5 paket (à 50 g) jäst
3 1 tsk psyllium
4 1 ägg
5 1 dl socker
6 0,5 tsk salt
7 0,5 msk kardemumma
8 40 g margarin
9 1 dl rismjöl
10 4 dl glutenfri mjölblandning
Pensla med:
1 1 ägg
Fyllning
1 1 burk burk drottningkvarg (Valio)
2 1 dl blåbär (frysvara)
Garnering
1 blåbär (frysvara)

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 19 g 388 g
Protein 2 g 44 g
Fett 2 g 43 g
Kostfibrer 0 g 8 g
Energi kJ 448 8958
Energi kcal 107 2141

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen i den. Tillsätt psyllium, rör om och låt svälla 10 min.

Rör i ägg, socker, salt, kardemumma, rumsvarmt margarin och rismjöl. Tillsätt den glutenfria mjölblandningen en deciliter åt gången; vispa med elvisp. Vispa ännu 2–3 minuter med allt mjöl tillsatt.

Ta klumpar av degen med oljade händer och rulla dem till bullar. Lyft bakverken på bakplåtspapper på en plåt, täck med en duk och låt dem jäsa ca 30 minuter.

Tryck en fördjupning med bottnen av ett dricksglas (diam. ca 5 cm) i varje bulle. Doppa vid behov glaset i glutenfri mjölblandning, så degen inte fastnar i glaset.

Pensla bullarnas kanter med ägg och strö några blåbär i fördjupningarna. Klicka kvarg över. Grädda ca 12 min i 225 graders ugnsvärme, tills bullarna har fått vacker färg. Garnera gärna bullarna t.ex. med blåbär.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5