Glutenfri rulltårta med hallon

28.6.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri rulltårta med hallon

Baka en mjuk rulltårta som är lätt att rulla av enbart potatismjöl, Låt den färdiga tårtan vila ett par timmar insvept i bakplåtspapper innan du garnerar och serverar.

Ingredienser

6 portioner
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 1,5 dl potatismjöl
4 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 200 g hallon
2 1 dl hallonsylt
På ytan
1 3 dl vispgrädde
2 2 msk socker
3 1 tsk vaniljsocker
4 50 g hallon
5 blad av mynta
6 ljusröd sockermassa

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 310 g
Protein 6 g 36 g
Fett 23 g 139 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 1 850 11098
Energi kcal 442 2653

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Rör bakpulvret i potatismjölet. Sikta och vänd samtidigt blandningen i äggskummet Fördela degen över ett ark bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 10 minuter i 200 grader.
Strö ett tunt skikt socker på ett rent ark bakplåtspapper. Stjälp upp den färdiga rulltårtsplattan på sockret, lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbottnen.
Krossa hallonen lätt, tillsätt sylten. Fördela fyllningen över bottnen. Rulla ihop plattan med hjälp av papperet. Låt den färdiga tårtan vila minst 2 timmar i kylskåp.
Lägg tårtan på serveringsfatet och skär av den yttersta ojämna skivan på vardera sidorna. Vispa grädden och sockret till rätt löst skum. Fördela skummet över den gräddade tårtan. Garnera med hallon och myntablad. Gör eventuellt dekorfigurer av sockermassa i en form.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5