Glutenfri rabarberpaj i en bunke

13.5.2018
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri rabarberpaj i en bunke

Rabarberpajen som kryddats med kardemumma och kokos är frasig på ytan och mjuk inuti.

Ingredienser

8 bitar
1 3 dl glutenfri mjölblandning (fiberrik).
2 2 dl farinsocker
3 1,5 dl glutenfria havreflingor
4 1,5 dl kokosflingor
5 1 tsk bakpulver
6 1 tsk vaniljsocker
7 1 tsk kardemumma
8 125 g bakningsmargarin
9 1 dl havredryck
10 1 ägg
11 5 dl (250 g) rabarberbitar
Honungsyoghurt
1 1 burk (300 g) grekisk yoghurt
2 1 msk honung
3 1 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 50 g 400 g
Protein 5 g 43 g
Fett 21 g 171 g
Kostfibrer 3 g 22 g
Energi kJ 1 743 13946
Energi kcal 417 3333

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredien-serna sinsemellan i en bunke. Tillsätt det kalla fettet i tärningar och nyp det hela till en grynig massa. Ta 1 dl grynmassa åt sidan i en kopp. Tillsätt havredrycken och ägget i bunken med smulmassan och rör det hela till en deg.
  3. Bre ut degen i en pajform. Fördela rabarberbitarna på degen och toppa med blandningen du tog åt sidan. Grädda pajen ca 30 minuter i ugnen.
  4. Smaksätt yoghurten med honung och vaniljsocker. Servera pajen ljum med honungsyoghurten.

Tips:

Du kan ersätta det glutenfria mjölet med vetemjöl.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5