Glutenfri päronpaj

26.9.2017
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri päronpaj

Den kvargbaserade bottnen till den italienskinspirerade päronpajen är frasig och mandelfyllningen saftig.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 125 g kvarg
2 125 g margarin
3 2,5 dl glutenfri mjölblandning
4 1 tsk bakpulver
5 1 msk socker
6 0,5 tsk salt
Fyllning
1 50 g margarin
2 1 dl socker
3 2 ägg
4 2 påsar (à 80 g) mandelpulver
5 1 tsk vaniljsocker
6 0,25 tsk (¼ tsk) salt
7 4 päron

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 35 g 277 g
Protein 7 g 56 g
Fett 20 g 162 g
Kostfibrer 4 g 35 g
Energi kJ 1 466 11730
Energi kcal 350 2803

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Börja med bottnen; blanda kvargen och det mjuka margarinet i mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och rör dem i kvargsmeten i 3–4 omgångar medan maskinen kör. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en smord pajform (22 cm). Nagga med en gaffel. Förgrädda 10 minuter i 180 graders ugnsvärme.

Rör det mjuka margarinet och sockret för fyllningen till skum. Vispa i äggen. Tillsätt mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Rör blandningen jämn, fördela den över bottnen. Skala och klyv päronen, placera dem med snittytan uppåt på fyllningen.

Höj värmen till 200 grader, grädda pajen ytterligare 40–45 minuter.

Du kan också baka bottnen med vetemjöl. Pajen innehåller då gluten.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5