Glutenfri paj med tomat och ost

22.9.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri paj med tomat och ost

Använd tomater av olika färg, så se pajen glad ut!

Ingredienser

6 portioner
1 100 g smör eller margarin
2 3 dl glutenfri mjölblandning
3 0,5 dl riven parmesanost
4 0,5 tsk salt
5 1 tsk bakpulver
6 1 dl kallt vatten
På ytan
1 3 msk grön eller röd pesto
2 150 g riven ost
3 250 g tomater
4 1 tsk malen svartpeppar
5 0,5 basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 151 g
Protein 10 g 61 g
Fett 27 g 160 g
Kostfibrer 1 g 6 g
Energi kJ 1 594 9567
Energi kcal 381 2287

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp mjöl, riven parmesanost, salt, bakpulver och smör till en grynig massa. Rör hastigt i vattnet. Tryck med hjälp av mjölblandningen ut degen över bottnen och kanterna av en pajform (diam. ca 28 cm). Stöd kanterna med aluminiumfolie under gräddningen, så de inte rinner ned under gräddningen. Förgrädda bottnen 12 minuter i 200 grader. Pensla pajbottnen med pesto, tillsätt den rivna osten och de halverade tomaterna. Mal peppar över pajen. Tillred ytterligare 12–15 minuter. Garnera med basilikablad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5