Glutenfri längd med vanilj och choklad

27.7.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri längd med vanilj och choklad

En glutenfri bulldeg fastna lätt på händer och redskap. Använd elvisp och olja in händerna, så kommer du lättare undan.

Ingredienser

16 bitar
Bulldeg
1 5 dl mjölk
2 1 paket (50 g) jäst
3 1 msk psyllium
4 1 ägg
5 2 dl socker
6 1 tsk salt
7 1 msk kardemumma
8 75 g margarin
9 2 dl rismjöl
10 8 dl glutenfri mjölblandning
Fyllning
1 0,5 dl vaniljkrämspulver (ugnståligt, t.ex. Sallisen)
2 1,5 dl vatten
3 1 burk choklad- och nötkräm (Nutella)
Pensling och glasyr
1 1 ägg
2 1 msk florsocker

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 46 g 736 g
Protein 5 g 87 g
Fett 13 g 202 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 1 343 21491
Energi kcal 321 5137

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vaniljkrämspulver (ugnståligt, t.ex. Sallisen)

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen i den. Tillsätt psyllium, rör om och låt svälla 10 min.

Rör i ägg, socker, salt, kardemumma, rumsvarmt margarin och rismjöl. Tillsätt den glutenfria mjölblandningen en deciliter åt gången; vispa med elvisp. Vispa ännu 2–3 minuter med allt mjöl tillsatt.

Rör vaniljkrämspulvret i vattnet. Låt krämen vila 5 minuter.

Olja lätt in händerna, arbetsbänken och kaveln. Kavla ut degen till en platta som är lite mindre än en bakplåt. Vik plattan fyrdubbel, placera den på bakplåtspapper på en plåt och vik upp den. Fördela vaniljkrämen över plattan och på den hälften av choklad- och nötkrämen. Vik upp de längre kanterna till mitten av plattan och tryck fast fogen ordentligt med fingrarna. Tryck också fast kortändorna.

Täck längden med en duk och låt den jäsa minst 30 minuter i rumstemperatur. Tryck vid behov ihop fogen på nytt. Pensla längden med ägg och bre resten av choklad- och nötkrämen i springan över fogen. Grädda i ugn på nedre falsen, ca 20 minuter i 200 grader. Pudra den eventuellt med florsocker.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5