Glutenfri kristallbulle

27.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri kristallbulle

En ljuvligt söt sockerslöja är hemligheten bakom kristallbullens smak.

Ingredienser

20 stycken
1 2,5 dl mjölk
2 0,5 paket (à 50 g) jäst
3 1 tsk psyllium
4 1 ägg
5 1 dl socker
6 0,5 tsk salt
7 0,5 msk kardemumma
8 40 g margarin
9 1 dl rismjöl
10 4 dl glutenfri mjölblandning
Dessutom
1 25 g smör
2 1 dl superfint socker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 20 g 407 g
Protein 2 g 31 g
Fett 3 g 57 g
Kostfibrer 0 g 4 g
Energi kJ 478 9559
Energi kcal 114 2285

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm mjölken fingervarm, lös jästen i den. Tillsätt psyllium, rör om och låt svälla 10 min.

Rör i ägg, socker, salt, kardemumma, rumsvarmt margarin och rismjöl. Tillsätt den glutenfria mjölblandningen en deciliter åt gången; vispa med elvisp. Vispa ännu 2–3 minuter med allt mjöl tillsatt.

Ta ut klumpar stora som hönsägg av degen med oljade händer. Rulla klumparna till stänger och slå knut på dem. Placera knuten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt knutarna jäsa ca 30 minuter under duk.

Grädda bullarna ca 12 minuter i 225 graders ugnsvärme. Smält smöret. Pensla de avsvalnade bullarna med smör och doppa dem i socker. Låt dem torka ett ögonblick innan du ställer fram dem.

Tips: Glutenfria bakverk på jästdeg tål bara en enda jäsning (som utbakade) och smakar bäst samma dag. Frys eventuellt överblivna omedelbart.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5