Glutenfri kålpirog

21.8.2014
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glutenfri kålpirog

Ingredienser

8 bitar
1 1 kg kål
2 1 stor lök
3 3 msk smör
4 2 - 3 msk sirap
5 1 msk grönsaksfond
6 2 tsk mejram
7 0,5 tsk svartpeppar
8 1,5 tsk salt
Deg
1 250 g rumsvarmt smör
2 250 g kvarg
3 2,5 dl glutenfri mjölblandning
4 2 dl bovetemjöl
5 2 tsk bakpulver
Pensla med:
1 1 ägg
2 sesamfrö

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 39 g 310 g
Protein 10 g 76 g
Fett 32 g 254 g
Kostfibrer 4 g 35 g
Energi kJ 2 004 16032
Energi kcal 479 3832

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sesamfrö

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Strimla kålen, hacka löken. Smält smöret t.ex. i en wok eller en stor panna. Hetta upp kålen, tillsätt de andra ingredienserna och koka kålen mjuk. Rör smöret i kvargen. Rör bakpulvret i mjölen, tillsätt mjölen i kvargblandningen. Rör degen snabbt jämn, knåda inte. Tryck ut degen till en platta, slå in den i bakplåtspapper och låt den vila ca en halv timme i kylskåp. Kavla ut degen till två plattor på bakplåtspapper. Fördela fyllningen på den ena plattan. Lägg inte fyllning på kanterna. Placera den andra plattan på, tryck ihop kanterna med en gaffel. Nagga pirogen här och där med en gaffel. Pensla med ägg och strö frön över. Tillred i ugn, ca 30 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5