Glasstårta

25.11.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glasstårta

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 150 g Bastognekex eller pepparkakor
2 75 g smör
3 2 l glass (t.ex. vanilj och choklad)
4 3 - 4 dl inhemska bär, t.ex. svarta vinbär, jordgubbar, hallon (frysvaror)
5 0,5 dl socker
Garnering
1 frukt och inhemska djupfrysta bär

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 334 g
Protein 6 g 51 g
Fett 18 g 147 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 1 508 12060
Energi kcal 360 2882

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Kör kexen till smulor, smält och rör i smöret. Tryck blandningen över bottnen av en springform (diam. 20 cm). Pressa de tinade bären genom en sil. Smaksätt med socker. Låt glassarna mjukna en stund i rumstemperatur. Vispa bägge glassarna mjuka med en elvisp. Varva glassarna i springformen. Häll bärsåsen över och frys tårtan. Lossa tårtan från formen, ställ den på ett serveringsfat, garnera med frukt och bär.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5