Glaserad kassler

26.5.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Glaserad kassler

En ugnstekt bit kött kan värmas i grillen antingen hel eller skuren i rätt tjocka skivor. Färdig kassler kan också rivas.

Ingredienser

10 portioner
1 2 kg kassler
Kryddlag
1 4 dl ananas- eller äppelsaft
2 0,5 dl vitvinsvinäger
3 1 dl sojasås
4 3 msk ketchup
5 1 dl farinsocker
6 2 msk senap
7 2 msk chilisås
8 3 vitlöksklyftor
9 1 tsk salt
10 1 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 172 g
Protein 38 g 376 g
Fett 33 g 329 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 2 157 21567
Energi kcal 516 5155

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka kryddlagen 10–15 minuter. Lägg köttet i en djup bunke. Häll spadet över. Täck med dubbel folie. Stek köttet 4–5 timmar i ugn i 175 grader. Ta bort folien, ös köttet med spadet och stek ännu 15 minuter utan folie. Häll 3 dl spad i en kastrull, tillsätt 2 msk farinsocker och reducera till ungefär halva volymen. Hetta upp köttet i en grill, antingen skuren i tjocka skivor eller hel; ös med såsen. Du kan också riva köttet i strimlor och värma det i såsen.

Tips! Använd rivet kött i stället för korv i hot dogs.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5