Getostsoppa med purjolök

21.2.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Getostsoppa med purjolök

Ingredienser

4 portioner
1 1 liten lök
2 0,5 grönt äpple
3 1 msk smör
4 300 g potatis- och purjolöksblandning (frysvara)
5 4 dl vatten
6 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
7 100 - 150 g vitmögelost av getmjölk
8 2 dl grädde
9 0,25 tsk dragon
10 0,5 tsk salt
11 0,25 tsk svartpeppar
På ytan
1 hackad gräslök
2 0,5 äpple i tärningar
3 1 msk smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 67 g
Protein 10 g 40 g
Fett 34 g 134 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 711 6845
Energi kcal 409 1636

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka löken, skala och tärna äpplet. Fräs äpplet och löken ett ögonblick i smör. Tillsätt frysgrönsakerna, vattnet och buljongtärningen. Småkoka 10 minuter under lock.

Tillsätt den styckade osten och purea soppan. Tillsätt grädde och kryddor, koka upp. Strö hackad gräslök och smörfrästa äppeltärningar på soppan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5