Getostpaj med spenat

25.2.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Getostpaj med spenat

Den matiga ostpajen med spenat och en sallad utgör en hel måltid. Om du inte gillar getost, går det bra att ersätta den med t.ex. fetaost.

Ingredienser

6 portioner
1 1 paket (400 g) deg för salta pajer
2 200 g vitmögelost av getmjölk
3 0,5 kruka basilika
4 150 g färsk spenat
5 1 stor lök
6 2 vitlöksklyftor
7 en skvätt olivolja
8 2 dl grädde
9 2 ägg
10 0,75 tsk salt
11 svartpeppar
12 1 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 200 g
Protein 17 g 102 g
Fett 42 g 252 g
Kostfibrer 4 g 25 g
Energi kJ 2 428 14569
Energi kcal 580 3482

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen och kavla ut den till en platta som går i en rektangulär eller rund pajform. Förväll spenaten hastigt i kokande vatten. Pressa vätskan ur den i ett durkslag. Hacka spenaten grovt.
Hetta upp en skvätt olja i pannan. Hacka och tillsätt lök och vitlök. Fräs löken mjuk, tillsätt spenaten och hackad basilika i pannan; krydda lätt med salt och peppar. Fördela spenatblandningen över bottnen.
Blanda äggen i grädden, krydda med salt och peppar. Häll blandningen över spenaten. Toppa med riven ost. Skär getosten i drygt centimetertjocka skivor och fördela skivorna över pajen. Grädda pajen ca 35 minuter i 200 graders ugnsvärme eller tills bottnen är färdig och fyllningen har koagulerat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5