Gazpachoshots

22.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gazpachoshots

Servera gazpacho festligt ur shotglas. Kall gazpacho är också en läcker lunchrätt.

Ingredienser

12 stycken
1 1 burk (400 g) krossad tomat
2 1 lök
3 1 - 2 vitlöksklyftor
4 2 tsk olja
5 4 dl vatten
6 1 grönsaksbuljongtärning (glutenfri)
7 1 tsk socker
8 0,5 tsk salt
9 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
10 4 tomater
11 0,5 gurka
12 0,5 - 1 kruka basilika
13 2 - 3 salladslökar

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 4 g 51 g
Protein 1 g 9 g
Fett 1 g 14 g
Kostfibrer 1 g 17 g
Energi kJ 133 1598
Energi kcal 32 382

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs dem genomskinliga i olja i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, tärningen och kryddorna. Purea med en stavmixer, låt soppan puttra medan du ansar grönsakerna.
  2. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala dem. Ta bort stammarna, tärna fruktköttet. Tvätta och tärna gurkan. Hacka basilikan och salladslöken.
  3. Tillsätt grönsakerna i soppan, koka upp soppan. Ta kastrullen åt sidan och låt soppan svalna tills den är rumsvarm. Låt soppan vila i kylskåp över natten.
  4. Servera gazpacho som en kall förrätt ur shotglas eller i litet större dos ur skålar.

Tips: Du kan också använda tomatkross smaksatt med örter eller vitlök. Ett par droppar chilisås ger soppan lite hetta.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5