Gazpacho

18.6.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gazpacho

Ingredienser

4 portioner
1 5 övermogna tomater
2 2 skivor skivor vitt bröd
3 0,5 gurkor
4 1 lök
5 1 röd paprika
6 1 chili
7 1 - 2 vitlöksklyftor
8 1 dl tomatjuice eller kallt vatten
9 1 msk vitvinsvinäger
10 2 msk olivolja
11 1 tsk salt
12 nypa svartpeppar
1 gurkor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 57 g
Protein 3 g 11 g
Fett 8 g 32 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 598 2393
Energi kcal 143 572

Obs! I beräkningen har inte medtagits: gurkor

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Gör små snitt i tomaterna, doppa dem till ett ögonblick i kokande vatten, dra av skalet. Stycka tomaterna. Skär bort skalet från brödskivorna, stycka brödskivorna. Hacka gurkan och paprikan.

Kör grönsakerna till en slät massa i en matberedare. Tillsätt brödet, tomatjuicen, vinägern och kryddorna. Kör och smaka av. Låt soppan kallna och ta smak i kylskåp. Garnera gazpacho med gurka och lökstjälkar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5