Gari dvs. sushi-ingefära

27.2.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Gari dvs. sushi-ingefära

Inlagd ingefära som ofta serveras till sushi kan man också tillreda själv. Pröva den starka ingefäran också till asiatiska sallader. Tillred med en gång en stor sats gari och ge den som present till vänner av sushi.

Ingredienser

1 300 g ingefära
2 1 msk salt
3 1 msk socker
Spad
1 0,75 dl socker
2 1 dl risvinäger

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 76 g
Protein 0 g
Fett 0 g
Kostfibrer 0 g
Energi kJ 1373
Energi kcal 328

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ingefära

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Japanilainen
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala ingefäran och skär den i så tunna skivor som möjligt med en skalarkniv eller matberedare. Blanda ingefära, salt och socker sinsemellan. Låt den safta sig 30 minuter i rumstemperatur.

Koka upp en liter vatten i en kastrull och spadets ingredienser i en annan. Häll ingefärsskivorna i det kokande vattnet. Rör om och koka en minut. Häll av vattnet och tryck varsamt bort resten av vattnet. Fördela ingefäran i rena glasburkar och häll det varma spadet över. Låt burkarna svalna. Stäng burkarna och låt dem vila minst fyra dagar i kylskåp. Ingefäran håller flera veckor i kylskåp.

 

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5