Fyllt mozzarellabröd

25.2.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fyllt mozzarellabröd

Fyllt mozzarellabröd smakar allra bäst som nybakat. Servera det läckra brödet t.ex. med tomatsoppa eller en fräsch sallad.

Ingredienser

6 portioner
1 12,5 g jäst
2 2,5 dl fingervarmt vatten
3 1 tsk salt
4 1 msk honung eller sirap
5 2 msk olja
6 6 - 7 dl vete- eller jästbrödsmjöl
7 250 g mozzarellaost
8 2 tomater
9 100 g rökt skinka
10 0,5 kruka basilika
På ytan
1 1 ägg
2 saltflingor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 57 g 344 g
Protein 19 g 114 g
Fett 18 g 106 g
Kostfibrer 3 g 19 g
Energi kJ 1 963 11779
Energi kcal 469 2815
Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt saltet, honungen och oljan. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk och smidig. Arbeta degen omsorgsfullt, och låt den jäsa en timme under duk.
Skär mozzarellan och tomaterna i skivor. Strimla skinkan. Knåda bubblorna ur degen på arbetsbänken och kavla ut den med mjöl till en ca en cm tjock rektangel.
Lägg skinka, mozzarella, basilika och tomatskivor mitt på plattan. Vik först kortsidorna och sedan ena långsidan över fyllningen Skär den andra långsidan i 2 cm breda strimlor. Lyft strimlorna över brödet. Töj strimlorna så mycket, att du kan vika dem under den andra långsidan. Låt brödet jäsa 30 minuter.
Pensla brödet med ägg och strö fingersalt på ytan. Grädda i ugn, ca 30 minuter i 225°C. Täck brödet med ett dubbelvikt ark bakplåtspapper, om ytan verkar bli alltför mörk.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5