Fyllda potatisar och ägg

11.7.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fyllda potatisar och ägg

Om du har överblivna kokta potatisar och ägg, gör rökt stek dem till salta läckerheter.

Ingredienser

12 portioner
1 4 kokta potatisar
2 6 kokta ägg
Fyllning
1 25 g tunna skivor (kallrökt) stek
2 1 burk (125 g) färskost med pepparrot
3 2 msk majonnäs
Dessutom
1 tunna skivor (kallrökt) stek
2 gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 45 g
Protein 5 g 61 g
Fett 7 g 83 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 412 4945
Energi kcal 98 1182

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär potatisarna oskalade i tunna skivor. Skala och klyv äggen. Hacka skivorna av rökt stek mycket fint. Rör steken till en kräm med ost och majonnäs. Spritsa krämen på potatisskivor och ägghalvor. Garnera med rökt stek i skivor och gräslök.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5