Fyllda paprikor i ugn

26.1.2016
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fyllda paprikor i ugn

Ingredienser

4 portioner
1 2 - 4 paprikor
2 basilikablad
3 100 g körsbärstomater
4 1 - 2 msk olivolja
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar
7 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
8 12 kärnfria oliver
9 150 g fetaost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 67 g
Protein 11 g 43 g
Fett 18 g 70 g
Kostfibrer 6 g 25 g
Energi kJ 1 126 4505
Energi kcal 269 1077

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv paprikorna på längden, ta ut fröna. Lägg ett par basilikablad och en kluven körsbärstomat i varje paprikahalva. Krydda med salt och peppar, ringla lite olja i paprikorna. Förstek paprikorna i ugn, ca 20 minuter i 200°C. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Fyll paprikahalvorna med kikärter, toppa med kluvna tomater, oliver och smulad fetaost. Tillred ytterligare 15–20 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5