Fyllda kalkonrulader

25.11.2015
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fyllda kalkonrulader

Ingredienser

6 portioner
1 700 g tunna kalkonschnitzlar
2 12 torkade plommon
3 100 g färskost med svartpeppar
4 1 tsk salt
5 smör och olja
Dressing
1 1,5 dl grädde
2 1 dl vatten
3 0,5 tärning höns- eller köttbuljong
4 1 - 2 tsk senap
5 50 g färskost med svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 43 g
Protein 33 g 198 g
Fett 20 g 120 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 1 437 8621
Energi kcal 343 2060

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg plommonen i blöt i varmt vatten. Halvera plommonen. Bre ut kalkonschnitzlarna på en skärbräda. Fördela ost och plommon på schnitzlarnas nedre del. Vänd först sidorna på fyllningen och rulla sedan ihop schnitzlarna. Fäst ruladerna med cocktailstickor. Hetta upp smöret och oljan i en stor stekpanna. Bryn ruladerna vackert i ett par omgångar och lägg dem i en ugnsform. Tillred i ugn, 10–15 minuter i 175 grader. Häll grädde och vatten i pannan. Smula i en buljongtärning, tillsätt senap. Reducera såsen tills den tjocknat något. Tillsätt osten och rör blandningen jämn. Häll såsen över kalkonruladerna eller servera den separat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5