Fyllda grillpaprikor med mojo verde

12.4.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fyllda grillpaprikor med mojo verde

Padronpaprikor fyllda med manchegoost sveps in i chorizoskivor och träs på grillspett Såsen mojo verde härstammar från Kanarieöarna – pröva den också med andra grillade läckerheter.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (200 g) padron-grillpaprikor
2 250 g manchegoost
3 1 paket (100–130 g) chorizo (chark)
Dessutom
1 4 - 8 grillstickor
Mojo verdesås
1 0,5 påsar (100 g) padron-grillpaprikor
2 2 - 4 vitlöksklyftor
3 1 kruka koriander
4 2 msk rödvinsvinäger
5 0,5 tsk rökt paprikapulver
6 0,5 tsk spiskummin
7 0,5 tsk salt
8 0,25 tsk (¼ tsk) cayennepeppar
9 2 dl ljust bröd, smulat
10 2,5 dl olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 29 g
Protein 24 g 97 g
Fett 86 g 345 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 3 741 14965
Energi kcal 894 3577

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

1. Om du använder grillspett av trä, ska du blötlägga dem i kallt vatten.

2. Börja med såsen: Avlägsna stammen från paprikorna, skala vitlöken. Kör paprikorna vitlök och koriander till puré med stavmixer i en bunke. Tillsätt ättika och krydda. Smula brödet. Tillsätt smulorna och oljan i några omgångar paprikablandningen tills såsen är lämpligt tjockflytande.

3. Fyll resten av paprikorna. Avlägsna paprikornas stam och frön. Skär osten i bitar som ryms i paprikorna, tryck bitarna in i paprikorna. Svep in paprikorna i chorizoskivorna och trä paprikorna på grillspett.

4. Grilla spetten på glöd eller platta 5–8 minuter på bägge sidorna tills korven blir lätt brynt och osten mjuknar. Du kan också steka spetten 10–15 minuter i 220 graders ugnsvärme. Servera de grillade fyllda paprikorna med mojo verde. Ringla olja över såsens yta och förvara den i kylskåp.

Tips! Pensla paprikorna som du inte använde i såsen med olja och grilla dem som sådana.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5