Fylld grisfilé

21.1.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fylld grisfilé

Ingredienser

4 portioner
1 700 g grisfilé
2 1 tsk salt
3 0,6 tsk grovmalen svartpeppar
Fyllning
1 2 dl torkade aprikoser
2 1 tsk rivet citronskal
3 1 tsk rosmarin
4 nypa chilikrydda
Till stekning
1 olja
Bind upp med
1 Krympfritt garn eller cocktailstickor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 11 g 43 g
Protein 38 g 152 g
Fett 8 g 32 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 1 131 4525
Energi kcal 270 1082

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Avlägsna hinnorna, skär bort fettet. Skär ett längsgående snitt i filén till mitten av köttstycket. Skär upp filén till en sammanhängande platta; börja vid kanten. Bulta köttet lätt. Krydda med salt och peppar.

Hacka och krydda aprikoserna. Fördela fyllningen på filén. Rulla ihop filén och bind upp den med krympfritt garn eller fäst med cocktailstickor.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn filén runtom. Krydda lätt med salt och peppar.

Stick in köttermometern på det tjockaste stället. Tillred i 125 graders ugnsvärme, tills stektermometern visar ca. 80 grader. Svep in filén i aluminiumfolie och låt den vila en stund. Skär filén i skivor.

Text
Foto Laura Riihelä
©SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5