Fullkornsskorpor

25.1.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fullkornsskorpor

Gör en rejäl sats och förvara dem i täta burkar.

Ingredienser

50 stycken
1 5 dl vatten
2 25 g jäst
3 3 msk sirap
4 3 tsk salt
5 4 dl fullkornsvetemjöl
6 10 dl jästbrödsmjöl
7 100 g smält margarin

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 11 g 553 g
Protein 2 g 94 g
Fett 2 g 79 g
Kostfibrer 1 g 39 g
Energi kJ 278 13903
Energi kcal 66 3323

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt sirap och salt. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk och smidig. Tillsätt fettet mot slutet av knådningen. Låt degen jäsa 1 timme. Knåda degen på arbetsbänken, baka ut den till stänger, stycka stängerna. Forma bitarna till avlånga eller runda semlor. Jäs dem under duk och grädda ca 12 minuter i 225 grader. Låt semlorna svalna, klyv dem med en gaffel. Placera halvorna tätt på en plåt. Torka skorporna på två plan i varmluftsugn, först 5 minuter i 225 grader, sedan 2–3 timmar i 100 grader, hela tiden med luckan på glänt. Låt plåtarna byta plats ett par gånger.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5