Fruktsallad med sabayonsås

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fruktsallad med sabayonsås

Av frukt kan man enkelt laga en rejäl och fräsch dessertsallad. Den luftiga sabayonsåsen kröner rätten. I stället för äppelsaft kan man använda vitvin som såsgrund.

Ingredienser

6 portioner
1 2 päron
2 2 apelsiner
3 2 mandariner
4 1 burk persikor
5 1 bananer
6 0,5 dl cashewnötter
7 färsk mynta
Sås
1 4 äggulor
2 3 msk socker
3 1 dl äppelsaft eller sött vitvin
4 2 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 192 g
Protein 4 g 27 g
Fett 6 g 37 g
Kostfibrer 5 g 30 g
Energi kJ 912 5473
Energi kcal 218 1308

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka de färska frukterna. Stycka de konserverade persikohalvorna. Pressa i lite citronsaft – då mörknar inte päronet och bananen. Tillsätt också en skvätt saft ur persikoburken.
Rosta nötterna lätt i torr panna. Hacka dem, strö över salladen. Garnera salladen med färsk mynta.
Tillred såsen. Knäck äggen i en liten bunke av metall. Rör i sockret. Placera bunken över en kastrull fylld med kokhett vatten. Vattnet ska sjuda, inte koka kraftigt. Vispa ägguleblandningen tills den tjocknar. Tillsätt saften i en tunn stråle under god vispning. Den färdiga såsen ska vara luftig och tjock. Smaksätt såsen med citronsaft, servera till fruktsalladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5