Fruktig kalkonsås

24.3.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fruktig kalkonsås

Papaya i en sås av kinesisk typ är gott till kalkon. Servera basmati- eller jasminris till rätten.

Ingredienser

4 portioner
1 1 papaya
2 500 g filéschnitzlar av kalkon
3 1 msk olja
4 1 lök
5 1 vitlöksklyfta
6 1 tsk salt
7 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
8 1 påse (200 g) djupfrysta gröna bönor i bitar
Sötsur sås
1 1,5 dl ananasjuice
2 0,5 dl socker
3 2 msk sojasås
4 1,5 msk tomatpuré
5 1 msk majsstärkelse

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 112 g
Protein 35 g 139 g
Fett 6 g 26 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 319 5276
Energi kcal 315 1261

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Kiinalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv papayan, ta bort fröna, stycka frukten. Skala lökarna och skär dem i skivor. Stycka köttet, bryn bitarna i olja i en panna. Tillsätt löken då köttet är nästan färdigbrynt.
Krydda med salt och peppar. Blanda till såsen av ingredienserna. Tillsätt vätska, bönor och papaya i pannan. Koka 5 minuter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5