Fruktdelikatess med mandelkrokant

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fruktdelikatess med mandelkrokant

Desserten består av citrusfrukter, vispad vaniljsås och krokant. Se upp så sockret inte blir mörkt och bittert då du tillreder krokanten.

Ingredienser

4 portioner
1 2 - 3 apelsiner
2 4 mandariner
3 1 burk vispbar vaniljsås
Mandelkrokant
1 1 dl socker
2 0,5 dl mandel

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 48 g 190 g
Protein 6 g 23 g
Fett 7 g 28 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 1 185 4739
Energi kcal 283 1133

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred mandelkrokanten. Hacka mandeln, lägg det hackade på bakplåtspapper. Häll sockret i en hög i mitten av en panna. Låt sockret smälta långsamt utan att röra om. Rör om i sockret med en trägaffel då det har smält nästan helt. Koka sockret tills det är ljusbrunt, häll det över mandelkrosset.
Låt krokanten stelna; hacka den sedan med en stadig kniv. Dela apelsinen i klyftor, avlägsna hinnorna, tärna fruktköttet och fördela det i dessertskålar. Stycka mandarinklyftorna, tillsätt. Vispa vaniljsåsen, ringla över frukterna. Toppa med hackad krokant.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5