Frukostpaj

23.3.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Frukostpaj

Ingredienser

8 portioner
1 1 (600 g) stor bladdegsplatta
Fyllning
1 1 burk (150 g) crème fraîche
2 1 påse (170 g) bacon
3 6 - 8 ägg
4 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 1 röd paprika
2 rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 214 g
Protein 13 g 105 g
Fett 45 g 362 g
Kostfibrer 2 g 13 g
Energi kJ 2 357 18857
Energi kcal 563 4507

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha, Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen. Kavla ut degen till ca 28x38 cm storlek. Lyft plattan med en brödkavel på en liten plåt eller ugnsform. Nagga degen med en gaffel. Fördela crème fraîche över degen.

Skär bacon i små bitar och rosta dem frasiga i en het panna. Fördela baconen på pajen. Knäck äggen på ytan så gulorna förblir hela. Smaksätt med en nypa peppar.

Grädda pajen i ugn på nedre falsen, ca 25 minuter i 200°C. Hacka paprikan, strö den över pajen. Garnera med rucola.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5