Friterade kokbananstrimlor

16.6.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Friterade kokbananstrimlor

Heta friterade kokbananstrimlor är gott till grillad kyckling och grillat kött.

Ingredienser

4 portioner
1 4 - 6 gröna kokbananer
Kryddblandning
1 50 g färsk ingefära
2 1 chilifrukt
3 0,5 lök
4 1 tsk pepparkakskrydda
5 0,5 tsk salt
6 0,5 dl olja
För tillredningen
1 0,5 l rybsolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 166 g
Protein 2 g 10 g
Fett 35 g 139 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 2 044 8174
Energi kcal 488 1954

Obs! I beräkningen har inte medtagits: färsk ingefära, chilifrukt

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred kryddblandningen. Skala och riv ingefäran. Mät alla ingredienser i en smal hög bunke och kör det hela till en jämn pasta med stavmixer; du kan också använda en matberedare. Tillsätt vid behov en skvätt olja.
Klyv kokbananerna oskalade i längdriktningen. Skär fruktköttet i sneda skivor; lossa dem från skalet. Vänd bananskivorna i kryddblandningen.
Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta eller panna. Stek dem krispiga och bruna i några omgångar. Låt dem rinna av ett ögonblick på hushållspapper.

Text
Foto Tiina Rantanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5