Frasiga hålkakor och brynt smör

16.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Frasiga hålkakor och brynt smör

De frasiga rostade små hålkakorna används som ätbara servettringar på festbordet, och avnjuts med vispat brynt smör.

Ingredienser

8 stycken
1 8 runda bitar rågbröd
2 100 g smör
3 nypa flingsalt
4 färsk timjan

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 15 g 118 g
Protein 3 g 21 g
Fett 11 g 85 g
Kostfibrer 4 g 28 g
Energi kJ 690 5522
Energi kcal 165 1320

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 180 grader. Ta ut en liten rund bit från mitten med en form eller ett glas så, att brödskivan ser ut som en hålkaka. Lägg 'hålkakorna' och de utstansade mittdelarna på bakplåtspapper på en plåt och rosta dem frasiga, ca 15 minuter. Låt dem svalna.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Värm under vispning, tills smöret bryns och får en nötaktig doft. Ta kastrullen åt sidan, så smöret inte bränns. Häll snabbt det brynta smöret i ett kärl som tål hetta. Låt smöret svalna till rumstemperatur och ställ det i kylskåp.

Vispa det stelnade smöret med en elvisp. Krydda med flingsalt och evt. med timjan. Spritsa eller klicka smöret i ett serveringskärl.

Använd hålkakorna som servettringar på festbordet, duka också fram det brynta smöret. De urtagna mittbitarna kan man knapra på som de är eller t.ex. smula dem på den luftiga gössoppan.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5