Frasiga broccolini med parmesandipp

26.10.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Frasiga broccolini med parmesandipp

Broccolini gratinerade med parmesanost blir läckert frasiga i ugn. Den härliga parmesandippen gör njutningen fullkomlig.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (200 g) broccolini
2 1 äggvita
3 0,5 citron, det rivna skalet
4 0,75 dl olivolja
5 1 msk balsamvinäger
6 0,5 dl ströbröd
7 0,5 dl riven parmesanost
8 1 tsk Provencale örtblandning
9 0,5 tsk chilipulver
10 0,5 tsk salt
Dessutom
1 1 msk olivolja
Parmesandipp
1 1 vitlöksklyfta
2 1 citron, saften
3 0,5 citron, det rivna skalet
4 1 burk (200 g) crème fraiche
5 1 dl riven parmesanost
6 1 tsk salt
7 0,25 tsk (1/4 tsk) svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 30 g
Protein 10 g 42 g
Fett 42 g 170 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 918 7671
Energi kcal 458 1833

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred först dippen. Skala och hacka vitlöksklyftan. Tvätta citronen omsorgsfullt, riv skalet och pressa saften.

Rör alla ingredienser till dippen i en bunke och låt den stå i kylskåp medan du tillreder broccolinierna.

Värm ugnen till 220 grader.

Skölj broccolinierna, torka av dem med hushållspapper. Knäck ett ägg, skilj av vitan i en bunke, vispa den luftig. Riv citronskalet.

Mät 3/4 dl olja och vinägern i en bunke Rör om väl. Tillsätt ströbrödet, den rivna osten, citronskalet och krydda.

Vänd broccolinierna i äggviteskummet, lägg dem i ströbrödsblandningen. Rulla broccolinierna så de blir panerade på alla sidor.

Pensla en ugnsplåt med en matsked olja. Lägg broccolinierna på plåten och rosta dem i ugnen tills de är frasiga, ca 20–30 minuter. Servera med dippen.

Tips: Den fräscha parmesandippen blir en god kall sås till t.ex. grillad kyckling eller rostade rotsaker.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5