Fräsch jordgubbs- och melonsallad

14.5.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fräsch jordgubbs- och melonsallad

Den friskt söta melonsalladen smakar härligt lätt efter en rejäl grillmåltid. Serverad till glass är salladen är också en utmärkt sommardessert.

Ingredienser

4 portioner
1 1 kg olika meloner (t.ex. honungs-, nät- och vattenmelon)
2 200 g jordgubbar
3 1 citron
4 2 msk lönnsirap
5 3 msk finhackad mynta
6 0,5 dl pistaschnötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 119 g
Protein 4 g 15 g
Fett 6 g 22 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 800 3198
Energi kcal 191 764

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Kärna ur melonerna. Avlägsna skalet, stycka fruktköttet. Skiva jordgubbarna. Lägg frukterna i en bunke.
  2. Pressa saften ur citronen. Rör i lönnsirapen. Häll spadet över fruktsalladen. Tillsätt den hackade myntan, rör om.
  3. Hacka nötterna, strö dem över salladen. Låt salladen vila ½ timme i kylskåp.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5