Fransk tomatpaj

21.4.2014
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fransk tomatpaj

Ingredienser

6 portioner
1 4,5 dl vetemjöl
2 0,5 tsk salt
3 nypa socker
4 125 g smör
5 5 msk kallt vatten
Fyllning
1 3 msk dijonsenap
2 3 dl riven gräddost
3 5 - 7 tomater
4 1 tsk torkad basilika
5 0,5 tsk svartpeppar
6 nypa salt
7 2 pressade vitlöksklyftor
8 3 msk olivolja
9 3 msk färsk hackad basilika
10 sallatsblad till garnering

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 40 g 243 g
Protein 14 g 81 g
Fett 33 g 198 g
Kostfibrer 4 g 24 g
Energi kJ 2 150 12902
Energi kcal 514 3084

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda mjölet, saltet och sockret i en bunke. Tärna och nyp i smöret. Tillsätt vattnet och rör blandningen hastigt jämn. Svep in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp att vila ca en timme.

Skär tomaterna i tunna skivor. Pressa vitlöksklyftorna och rör dem i olja. Kavla ut degen och lägg den i en smord pajform (Ø 25–27 cm). Gör kanterna rätt låga.

Bre senap över bottnen, fördela riven ost över. Placera tomatskivorna på osten. Krydda med salt, basilika och peppar. Droppa vitlöksoljan över ytan. Grädda ca 20 minuter i 225°C. Servera ljum. Strö hackad basilika på och garnera eventuellt med sallatsblad strax innan du serverar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5