Fransk lammgryta

25.2.2016
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Fransk lammgryta

Den franska lammgrytan har både färg och massor av smak. Servera den t.ex. med ugnsbakade potatisklyftor. Lägg potatisen i ugnen en stund innan grytan blir färdig.

Ingredienser

6 portioner
1 1 (ca 1,2 kg) kryddad lammstek
2 2 lökar
3 1 hel vitlök
4 1 morot
5 en bit selleri
6 3 msk tomatpuré
7 5 dl köttbuljong (+ vitvin)
8 1 dl vitvin
9 1 - 2 kvistar rosmarin
10 1 lagerblad
11 en nypa socker
12 1 tsk salt
13 0,5 tsk svartpeppar
14 1 liten zucchini
15 1 röd paprika
16 1 dl oliver

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 48 g
Protein 59 g 356 g
Fett 52 g 309 g
Kostfibrer 2 g 9 g
Energi kJ 3 104 18621
Energi kcal 742 4451

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Lammas
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär steken i rätt stora bitar. Bryn köttet i flera omgångar i en skvätt olja i het panna, lägg i grytan.
Skär toppen av en vitlök, tillsätt vitlöken hel i grytan. Lägg en styckad morot, selleri, tomatpuré och så mycket köttbuljong (+ vitvin) att köttet nätt och jämnt täcks. Tillsätt kryddorna och lägg grytan i ugnen, först 30 minuter i 225 grader.
Sänk värmen till 175 grader, lägg locket på grytan och tillred ytterligare ca 2 timmar. Skär zucchini i skivor, tärna paprikan och låt oliverna rinna av. Tillsätt grönsakerna i grytan, tillred ännu en halv timme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5