Forsfararens abborrsoppa

6.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Forsfararens abborrsoppa

En fisksoppa på benfria abborrfiléer förfinad med smältost är hela familjens favoritsoppa.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g abborrfiléer (frysvara)
2 1 fänkål
3 1 lök
4 6 - 8 potatisar
5 2 morötter
6 1 l vatten
7 2 fiskbuljongtärningar
8 5 kryddpepparkorn
9 150 g smältost
10 en nypa salt
11 1 kruka dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 114 g
Protein 23 g 93 g
Fett 12 g 46 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 1 321 5283
Energi kcal 316 1263

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta de djupfrysta filéerna ur frysen. Klyv fänkålen, skär av stammen. Hacka fänkålen, skala och hacka löken. Skala potatisarna och morötterna. Stycka potatisarna, tärna morötterna.

Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt buljongtärningarna, pepparkornen och grönsakerna. Koka tills potatisen är nästan färdig, ca 10 minuter.

Tillsätt smältosten som bitar eller klickar i soppan. Värm sakta tills osten har smält.

Skär de halvtinade abborrfiléerna i tu och tillsätt dem i soppan. Koka upp soppan. Stäng av värmen och låt soppan stå under lock ca 5 minuter. Smaka, tillsätt salt om det behövs. Hacka dillen och strö den på soppan.

 

Tips: Halvtinade abborrfiléer blir färdiga på 5 minuter i hett spad.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5