Formbröd

18.6.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Formbröd

Ingredienser

6 portioner
1 3,5 dl mjölk eller vatten
2 1 tsk salt
3 2 tsk oregano
4 1 msk sirap
5 0,3 paket (ca 17 g) jäst
6 1,5 dl havreflingor
7 7 dl semmel- eller jästbrödsmjöl
8 3 msk olja, smält margarin eller smör
Dessutom
1 1 ägg
2 0,5 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 49 g 295 g
Protein 12 g 75 g
Fett 12 g 75 g
Kostfibrer 4 g 27 g
Energi kJ 1 513 9076
Energi kcal 362 2169

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör salt, oregano, sirap och jäst i det fingervarmas spadet. Tillsätt havregrynen och så mycket vetemjöl att degen blir mjuk. Arbeta degen smidig. Tillsätt fettet mot slutet av knådningen. Täck degen med en duk, låt den jäsa 45–60 minuter.

Häll upp degen på arbetsbänken och arbeta luften ur degen. Dela degen i 14 delar. Rulla bitarna till semlor och placera 10 semlor i en avlång brödform. Placera 4 semlor överst. Pensla brödet med ägg och strö riven parmesanost på. Grädda i ugn ca 40 minuter i 200°C. Täck brödet med ett  dubbelvikt bakplåtspapper efter ungefär halva tiden

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5