Focaccia med druvor

27.7.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Focaccia med druvor

Det saftiga glutenfria plåtbrödet får smak av skördesäsongens druvor samt rosmarin och ost.

Ingredienser

12 portioner
1 1 paket (50 g) jäst
2 5 dl vatten
3 1 msk psyllium
4 1,5 dl glutenfria havreflingor
5 1 msk socker
6 0,5 tsk salt
7 25 g margarin
8 7 dl mörk glutenfri mjölblandning
På ytan
1 20 vindruvor
2 1 dl riven ost
3 2 tsk torkad rosmarin
4 2 msk olja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 32 g 388 g
Protein 4 g 50 g
Fett 5 g 56 g
Kostfibrer 1 g 13 g
Energi kJ 796 9558
Energi kcal 190 2285

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i vatten. Tillsätt psyllium, havreflingor, socker och salt. Rör om, låt blandningen svälla 10 minuter.

Tillsätt det smälta fettet. Arbeta mjöl i degen tills den lossnar från bunkens kanter. Klappa ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Täck med en duk och låt degen jäsa ca 30 minuter under duk.

Värm ugnen till 200 grader. Halvera vindruvorna och tryck dem i den jästa degen. Strö riven ost och rosmarin över ytan. Ringla slutligen olivolja på degen.

Grädda ca 20 minuter i ugn.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5