Flätad grisfilé

26.5.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Flätad grisfilé

Grillfestens ögonfägnad är den här filéplankan som flätats med lökskaft.

Ingredienser

6 portioner
1 1 (850 g) filéplanka av gris
2 1 knippe lök, de gröna skaften (eller salladslök)
3 2 msk rybsolja
4 1 tsk salt
5 3 små träspett

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 0 g 1 g
Protein 26 g 156 g
Fett 28 g 166 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 471 8827
Energi kcal 352 2110

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blötlägg spetten ca en timme i vatten. Ta fram filén i rumstemperatur en timme innan du ska steka den. Hetta upp grillen.

Torka filén med hushållspapper och skär den på längden i tre lika tjocka delar så, att 2 cm av den ena änden förblir hel.

Skär de gröna stjälkarna av lökarna. Klyv de tjockaste stjälkarna så de blir böjligare. Använd lökarna och eventuellt överblivna stjälkar i potatissalladen.

Placera lökskaft bredvid filéstrimlorna. Börja fläta genom att föra en yttre strimla över mitten, turvis från höger och vänster. Fläta in också lökstjälkar, göm ändarna under flätan. Fäst flätan med avbrutna grillstickor.

Pensla flätan med olja och grilla bägge sidorna vackert bruna. Krydda med salt. Grilla slutligen flätan genomstekt, ca 15 minuter överst i grillen eller i 150 grader, tills stektermometern visar 70 grader. Ta bort stickorna och låt flätan vila 10 minuter insvept i folie. Servera med varm potatissallad.

Tips: Filéflätan ser stilig ut på somriga festbord, t.ex. vid midsommarfesten.


 

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5